tisdag , 20 augusti 2019

Moderaternas Kommunalråd avgår ur AVAB

Alexander Abenius

Moderaternas Kommunalråd avgår i protest som vice ordförande i Lerums Kommuns Kommunala Bostadsbolag.

Moderaternas kommunalråd Alexander Abenius meddelade under onsdagskvällen att han avgår som vice ordförande i Lerums Kommuns bostadsbolag, Aspenäs Villastad AB (AVAB). Avgången är en  protest mot att bolagsstyrelsen avslagit hans yrkande om att riva upp ett tidigare beslut att köpa två fastigheter från kommunen till kraftigt överpris. Den anlitade externa auktoriserade värderaren värderade fastigheterna till 43 300 000 kr respektive 25 800 000 kr, men trots detta fattade bolaget beslut att köpa bostäderna för 52 000 000 kr respektive 29 200 000 kr. Ett totalt överpris på 12 100 000 kr.

–   Jag är upprörd. Styrelsens övriga styrelseledamöter har inte agerat för bolagets bästa, och det är allvarligt. Därför ser jag ingen möjlighet att sitta kvar och tar mitt ansvar genom att lämna bolagsstyrelsen, säger Alexander Abenius (M)

Fastigheten som bolaget avser att köpa för 52 000 000 kr är samma fastighet som varit en del av den upphandlingsskandal där Lerums Kommun fått en upphandlingsskadeavgift på 3 miljoner kronor av Konkurrensverket för bara några veckor sedan.

Alexander Abenius (M) reserverade sig mot beslutet under onsdagskvällen. Också ersättaren i bolaget, fd. kommunalråd Henrik Ripa (M), lämnar bolaget.

Tidigare: Fastighetsaffär med många frågetecken

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *