söndag , 20 oktober 2019

Finloppis i Lerum på lördag

Nu är det dags dags igen för det ideella projektet Lerums Finloppis den 26 maj i Tingshuset.

Hållbart mode och slow fashion är fortsatt starka trender, säger Cecilia L Hilton som  Internationell modell och entreprenör inom hälsa och friskvård. Hon ser secondhandhandel som en viktig del av dessa trender ochhoppas att Lerums Finloppis kan vara en bidragande del till ett mer medvetet, men fortfarande lustfyllt sätt att både köpa och sälja mode. Hennes mål är att få modeintresserade att köpa och sälja mer secondhand av bättre kvalitet,  få utlopp för shoppinglusten här  istället för att impulsshoppa nya, billiga varor som bara håller en tvätt eller i bästa fall en säsong.

Vi fashionistor, säger hon, rensar och uppdaterar våra garderober. Det där plagget man fick i julklapp eller det som var så snyggt i butiken men som bara hänger i garderoben, säljes och man passar på och köp något som passar ännu bättre i en swcondhandbutik .

Det jag och mina vänner vill skapa, fortsätter hon, är ”pop-up” Finloppisar en till två gång per år för att stimulera och lyfta tanken på återanvändandet,  hållbarhet och miljötänk och samtidigt skapa lite glitter och glamour kring detta.

Vi samarbetar med, säljer och skänker även till RiaRöda korset samt Ekåsa gruppen och andra välgörenhets projekt.

Första loppisen anordnades den 30 maj 2015 i Tingshuset i Lerum och blev redan då en stor succé med över 500 besökare från hela Västra Götaland.

Läs mer

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *