fredag , 31 augusti 2018

Varför hänger inte Lerum med?

Jan Jörnmark

Det förklararJan Jörnmark torsdagen den 17 maj när han föreläser om Lerums kommun och Göteborgsregionen.

Han kommer bland annat att redovisa snittpriser på villor under det första halvåret 1997 och 2017.

Han konstaterar att en villa i Lerum skulle ha kostat nästan exakt 900 000 kronor mer 2017 om prisutvecklingen varit densamma som i Onsala. Räknat på 10 000 villor i kommunen ger det ett värdebortfall på cirka 9 miljarder kronor.

Sammantaget ger det här en uppfattning om vilka värden som den starka utvecklingen i den södra Göteborgregionen har skapat, men också vilka ekonomiska fördelar det kan skapa att knyta kommunen närmre detta dynamiska område. Jerikoförbindelsen mellan E20 och Riksväg 40 är inte svår att motivera från vare sig ett rent tidsmässigt eller strikt ekonomiskt perspektiv.

Förläsningen startar kl 18.00 på Skallsjö Prästväg 1 i Floda (Skallsjöängars industriområde).

Lerum och Göteborgregionens utveckling (2014)

Skriv ut
Dela artikeln!

  En kommentar

  1. Gammal Lerumsbo

   Jag anser Jan J en förträfflig person och han har nog rätt i det han anger – om man endast ser till ekonomisk utveckling.
   Själv har jag alltid bott i Lerum och vill att det inte skall komma en enda nyinflyttad hit och så har jag tyckt hela mitt liv.Jag gillar lugn och livsrum.
   Om man åker till Sisjön, Frölunda Torg, Onsala eller Kungsbacka ser man baksidan. Stress och trängsel. Näsan i vädret och en litet annorlunda dialekt och andra uttryck á la Mickan i Solsidan.

   Så detta är mitt Lerum:
   Inga nya bostäder utan bara nya arbetsplatser, gärna en ny rak väg till Landvetter med arbetsplatser alldeles söder om Kastenhofsmotet.
   Mät och målsätt utpendlingen och först när den är önskat låg kan det byggas nya bostäder och då helst i enskild regi. Bara villor givetvis!
   Riva alla vedervärdiga farthinder och lär föräldrar och barn (generationer födda sent 70-tal och senare) TRAFIKVETT och Trafikregler.
   Utveckla samtidigt pendlingsmöjligheterna för dem som inte kan arbeta inom kommunen.
   Samt finansiera all fritid och kultur med privata medel och privata initiativ samt låt kollektivtrafikresenärer betala den VERKLIGA KOSTNADEN.

  Svara.

  Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

  *