onsdag , 29 augusti 2018

Undran!

Hade inte tänkt bry mig mer, om Lerums kommun eller människor som upplever som oärliga som arbetar där? Jag mår inte bra när jag gör det.
Men när jag läser att man håller inne pengar till Systemteknik på grund av att vi inte höll på med fasta priser så måste jag reagera.
Minst de sista tio åren av mitt arbete där, gick ut på att vara ute och inventera installationer och ta fram förbättringar på kommuns fastigheter. Sen tog jag in ett fast pris på de företag som vi hade avtal med.
Jag lämnade över priserna till mina chefer som satte upp det i ett Excell dokument som hette Projekt fastighet 2011 eller det, år det gällde.
Det är det här som irriterar mig som kommunjuristen skriver
”Oss veterligen har kommunen inte begärt fastpris, möjligen budgetpris, skulle det visa sig att vi har fel i det så visar det sig sannolikt i den process som pågår i tingsrätten. Om fakturering har skett i strid med avtal, och annan överenskommelse inte finns, ser jag inte hur vi kan vara betalningsskyldiga, men som sagt, den här processen för vi i tingsrätten.”

Mina arbetskamrater och fram för allt jag, har tagit in fasta priser, allt annat är ljug.
Detta har jag meddelat i förhör hos polisen och jag kan tänka mig att komma till tingsrätten och intyga att Lerums kommun har gjort detta. Jag tar självklart med mig sparade dokument.
Jag är idag ganska klar över att det är det här, som jag blev av med mitt arbete för, men jag har bara arbetat på uppdrag och mina chefer var nöjda med mitt arbete så länge det passade dem?
Om kommunjuristen vill ha reda på hur det gått till så hoppas jag att hon bjuder in mig och några av mina arbetskamrater och en och annan företagare till tingsrätten, så kanske hon får reda på hur det gått till. Men låt inte Systemteknik betala för att vi inte arbetade på rätt sätt.
Men vem var ansvarig? Inte jag i alla fall!
Arne Kamperin

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *