söndag , 17 december 2017

Strålande påskfest på Floda Torg

FLODA Strålande solsken, massor med Flodabor, god mat, glädje, vackert gigantisk påskris, livesändning av Flodas egen radiostation och kittlande nästan outhärdlig spänning utav Varieté Vagant. Årets påskfest var helt klart en succé!

9_Varieté Vagant

Efter en regnig, grå och mulen vecka bestämde sig väderguden för att ge Flodaborna en oförglömligt solig påskfest på torget. Torgdagen var lite annorlunda än den brukar vara. Istället för marknadstånd med lokala företagare så hade man denna gång satsat på att försöka få till en riktig fest så här veckan innan påsk. På torget stod Radio Flodas programledare Mattias Lindeblad och sände live. Dessutom hade man bjudit in Varieté Vagant som är lite som en cirkus fast utan djur. Med stor humor och riktigt nervkittlande nummer fick Jon Halvar och Tord Caligari både vuxna och barn att flämta efter andan för att i nästa sekund skratta lättade och roade.
Vidare ut över bron spreds människor när det började lukta grillat kött över torget. Det var ”tjuvstarts-premiären” av G.A Magasinet som drog folk över ån. Till sommaren kommer de öppna en pub och restaurang i det gamla tegelmagasinet. På påskfesten gav de Flodaborna en försmak på grillat kött med tillbehör. Familjer slog sig ner i solen och njöt av den goda maten och det torget hade att bjuda på. Påskfesten firades även med dans runt det gigantiska påskriset som över 100 barn från förskolorna i Floda klädde så fint i fredags. Påskparaden med ”påskgeneralen” Ingemar Hjelm från Floda BID gick stolt i täten och ledde Flodaborna som hakade på en sväng runt torget.
Man brukar säga att bilder säger mer än 1000 ord – därför låter vi resten vara oskrivet och avslutar med ett bildspel från Påskfesten i Floda 2015.

TEXT & BILD: JOSEFINE MYRHILL

Klicka på första bilden för att starta bildspelet:

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *