torsdag , 30 augusti 2018

Start av föredragsserie om demokrati

Anne-Marie Pålsson

I torsdags omstartade den populära föredragserien om demokrati. Fyra spännande föredragshållare kommer till Floda och f d Ljungbergs Textil i vår.

Ann-Marie Pålsson, docent i nationalekonomi, författare och debattör, var först ut i föredragsserien. Hon talade om svårigheterna med det politiska ledarskapet. Om vikten av att  diskutera demokatifrågor. Hon har tidigare gjort sig känd som den som startade ”pigdebatten” och skrev boken ”Knapptryckarkompaniet” om sina upplevelser som riksdagslemot. Hon har också kritiserat vinster i välfärden och den sk arbetslinjen i politiken. Hon talade om vikten att förstå komplexiteten i det politiska beslutsfattandet. Om svårigheten med de ständiga målkonflikterna.
Påsson betonade att vi befinner oss i en kritisk tid där alla medborgare måste ta ansvar. Hon rekommenderade alla att engagera sig i föreningar och studiecirklar. Hon talade om maktdelning och medborgaranda. De länder eller landsdelar som har en fungerande lokal demokrati har utvecklats bäst ekonomiskt. Till skillnad från mer centralstyrda strukturer.
I samband med föredraget invigdes den nya föredrags-och eventlokalen. Christer Harling som nu äger fd Ljungbergs Textil ser får emot många aktiviteter i lokalen son renoverats på ett fantastisk sätt. Lokalen har också försetts med den senaste digitala tekniken. Johan Eklund ansvarig för Floda BID är mycket nöjd med det välbehövliga tillskottet av möteslokaler. Förutom allmänhet syntes flera av Lerums ledande politiker i publiken. Arrangerade gjorde Kusebackastiftelsen och Studieförbundet Vuxenskolan.
Text och bild:Johan Eklund
Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *