onsdag , 29 augusti 2018

Samverkan för nytt seniorboende

Göran Hartman, Mona Johansson, Ronny Johansson, Johan Eklund och Birger Rosén tyckte planerna om seniorboende lät intressanta.

För drygt ett år sedan besökte en av Sveriges främsta experter på seniorboende Kerstin Kärnekull Floda. Kärnekull är arkitekt och har bland annat varit utvecklingdchef på SABO och är författare till boken bygga för seniorer. Hon höll ett välbesökt föredrag och berättade om goda exempel i Sverige och utomlands. Föredraget gav mersmak och en intressegrupp bildades för att möjliggöra ett brukar/boendeinitierat byggprojekt.

Nu omstartar den processen med full kraft igen. En studiecirkel startar för alla intresserade den 6 februari. Redan nu är tio anmälda och informationen går nu ut för att bli fler i gruppen. En av de drivande i gruppen är Ronny Johansson som tidigare var ordförande i kommunens beredning för samhällets omsorger. Redan då drev han dessa frågor aktivt.

Målet med cirkeln är att hitta möjligheter och förutsättningar för att starta en förening/samverkan, som kan förverkliga ett Seniorboende. Cirkeln kommer att vara aktiv i insamling av uppgifter för att se vilka lämpliga platser som finns möjliga för att bygga på och vilka goda exempel finns. Studiebesök kommer att arrangeras på lämpliga objekt. Olika sakkunniga inom byggande och seniorfrågor kommer att medverka i cirkeln. Workshopen med Kerstin Kärnekull i Floda i början av 2017 gav mycket information att bygga vidare på och nu tar gruppen nästa steg för att förverkliga ett seniorboende. Man hoppas nu hitta trettio- femtio personer som är en lämplig mängd för att gå vidare.

Bildtext: Göran Hartman, Mona Johansson, Ronny Johansson, Johan Eklund och Birger Rosén tyckte planerna om seniorboende lät intressanta.
Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *