onsdag , 29 augusti 2018

Pressmeddelande: Växtrum i Lerum 2018

 

Den 3 februari sker årets uttagning till Växtrumsteamen. Press är välkomna att fotografera och intervjua årets växtrumsdesigners klockan 9.30-9.45 lördag 3 februari i Tingshuset, Göteborgsvägen 24, i centrala Lerum. Efter klockan 9.45 finns möjlighet att prata med projektledare och huvudsponsorer för Växtrum liksom deltagarna.

Växtrumsteamen ska tillsammans med 2018 års designers, Peter Englander och Mona Holmberg, skapa nya Växtrumsplatser. I år kommer det vara extra spännande att vara med som deltagare. Förutom att skapa vackra parkmiljöer finns chans att lära mer om stenarbeten, murning och inspirerande medelhavsestetik.

Vad är Växtrum?
Växtrum är en del i Lerums vision att bli Sveriges ledande miljökommun. Växtrums idé är att utveckla centrala platser och göra dem till inspirerande, engagerande och växande rum. 2018 etableras ytterligare två gröna oaser till de sex som skapats 2015-2017. Ett arbete som årligen leds av några av Sveriges absolut främsta trädgårdsdesigners tillsammans med arbetsgrupper som består av kommuninvånare. Platserna ligger utefter en vacker promenadslinga och är spännande besöksmål under hela året.

Vad innebär det att vara med i Växtrumsteamen?
Växtrum söker deltagare som gillar allt inom trädgård: att gräva, plantera, snickra, planera, diskutera och ha kul. Som medlem i teamen får hen träffa andra som delar ett intresse för odling och trädgård. Deltagarna får chansen att lära sig massor av ett par av Sveriges främsta trädgårdspersonligheter och de andra deltagarna i Växtrumsteamen. Hen får också delta i föreläsningar/studiebesök och får arbetskläder. Växtrum vill å sin sida att deltagarna bidrar med lite av sin tid, ett gott humör och sitt engagemang.

Växtrumsteamen lägger själva upp sina arbetspass tillsammans med platsens designer och Växtrums samordnare. Det brukar innebära två arbetspass, à ett par timmar vardera, per vecka under april och maj. Som deltagare i Växtrum i Lerum förbinder hen sig inte till ett visst antal arbetstimmar, men Växtrum förutsätter att deltagarna kan vara med vid de flesta arbetsträffarna och att de gillar att arbeta tillsammans med andra.

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *