tisdag , 29 januari 2019

Pressmeddelande: Muralmålningar med sagomotiv i Lerums kommun

Artscape Saga är ett urbant konstprojekt som äger rum i Göteborgsregionen, 27 maj–16 juni 2019. Lerums kommun är en av tolv kommuner i regionen som medverkar.
Projektet leds och koordineras av den ideella gatukonstorganisationen Artscape i nära samarbete med kommunerna.
Artscape Saga är utformat efter en tydlig röd tråd och ett övergripande tema – folksagor från hela världen. Konstnärerna blir tilldelade en folksaga var och de har sedan som uppgift att kreativt gestalta denna med ett unikt konstverk. När projektet väl är avslutat kommer det finnas en stor samling offentliga konstverk och folksagor att ta del av i hela regionen.
– Folksagor är ett berättarformat som är universellt för alla kulturer i hela världen. Genom att kombinera det med den ofta väldigt moderna gatukonsten hoppas vi kunna skapa många nya och spännande uttryck. Och inte minst fantastiska konstverk, säger Daniel Wakeham, en av grundarna av Artscape som genomför projektet.
Under projektets tre veckor kommer internationellt ledande konstnärer tillsammans med sina svenska kollegor skapa en imponerande samling muralmålningar runt om i Göteborgsregionen.
I Lerums kommun kommer två väggar att utsmyckas (ännu inte klart vilka) och en workshop hållas där Artscape bjuder in allmänheten att själva skapa konst. Här får deltagarna sätta sin personliga prägel på stadsbilden under vägledning av erfarna konstnärer. Det är gratis att delta och alla är välkomna oavsett ålder eller tidigare erfarenhet.
Fakta Artscape Saga:
När: 27 maj till 16 juni 2019.
Var: 12 kommuner medverkar i projektet: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.
Projektet genomförs av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och en stor färgproducent och med stöd av Västra Götalandsregionen.
Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.
Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *