måndag , 12 februari 2018

Oliver Praetorius och Ines Andersson uttagna till Ungdomslyftet 2017/18!

Svenska Konståkningsförbundet bedriver sedan 2007 en särskild ungdomssatsning kallad Ungdomslyftet. Syftet med denna satsning är att utveckla framtida elitkonståkare med kapacitet för nationell och internationell elit. Svenska elitungdomar inom konståkningen som uppfyller vissa definierade krav kan kvalificera sig för att bli uttagna till Ungdomslyftet, vilket då ger utökade möjligheter för berörda konståkare, tränare och klubbar att utveckla sin elitsatsning.
Vi har i dagarna mottagit beskedet att Lerums KK:s elitungdomar Oliver Praetorius och Ines Andersson har uttagits att delta i Ungdomslyftet under säsongen 2017/18.

Oliver/Ines tillsammans med sin ansvarige tränare Girts Jekabsons
Foto: Per Andersson

Konkret innebär det att de då bjuds in – tillsammans med ansvarig elittränare Girts Jekabsons (ursprungligen från Lettland men numera Floda-bo) – till särskilda centrala träningssammandrag, för att få ny inspiration och ny kunskap för fortsatta satsningar framåt. Närmast kommer de tillsammans med övriga svenska Ungdomslyftet-åkare att delta i ett centralt träningssammandrag i Tibro under vecka 44. När det gäller Oliver har tidigare rapporterats att han nyligen har kvalificerat sig för juniorlandslaget, vilket bl.a. medför att han kommer att tävla internationellt under säsongen 17/18.

 

Text: Per Andersson
Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *