fredag , 31 augusti 2018

Krönika: Hur ska detta sluta?

Fem hyllmeter fakturor

Det har nu gått 1294 dagar sedan systemteknikaffären drog igång. Idag har kommunen till slut lagt korten på bordet och redovisat varför de inte vill betala Systemteknik för utförda jobb. Åtminstone tror jag att kommunen gjort så. Jag har misstänkt att kommunens taktik skulle komma att vara att dränka tingsrätten med papper. Min misstanke bekräftades när jag begärde ut aktbilaga 242 – kommunens inlaga – från tingsrätten. Tingsrättens svar: Dessa finns inte digitalt utan endas i pappersform. Gör en ny förfrågan nästa vecka så förhoppningsvis så har vi inskannat handlingarna.
Det innebär att jag slipper läsa handlingar i helgen och istället kan ägna mig åt att vårrusta båten. Jag ser med spänning fram emot vad kommunen får betala sina advokater den här gången. I mars var kostnaderna uppe i 4 163 521 kronor.

Lennart Lauenstein

Lennart Lauenstein, chefredaktör

Skriv ut
Dela artikeln!

  En kommentar

  1. Christer Harling

   Noterar att Lerums kommun i den sedan länge emotsedda preciseringen av påstådda motfordringar i tvisten nu i skrift av den 9/5 utan förklaringar eftergivit 2/3 -delar av tidigare påstådda motfordringar.
   Noterar också att kommunadvokaterna/kommunjurist inte brytt sig om att läsa den av Lerums kommun begärda polisutredningen av saken.
   Hade man bemödat sig om detta så hade det stått klart av även den kvarstående tredjedelen av påstådda motfordringar
   vilade på lösan sand.
   Det är inte roligt att vara skattebetalare i Lerums kommun och betala för den här märkliga charaden där kommunen
   försöker dölja sina egna bristfälligheter och slappheter i beställarorganisationen genom att hänga ut motparten och felaktigt utmåla honom som en skurk.

   Christer Harling

  Svara.

  Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

  *