onsdag , 29 augusti 2018

Info från kommunen: Invigning Gråbos nya bibliotek

Snart är 20 000 böcker uppackade och dörrarna till Gråbos nya bibliotek kan öppnas. Det nya biblioteket är inte större till ytan, men desto mer välplanerat.

Mats Karlholm är ansvarig för biblioteket i Gråbo:

– Vi blir betydligt tillgängligare för Gråboborna. Nu kör vi igång med meröppet klockan 7-21 i princip alla dagar. Dessutom öppnar vi åter på onsdagarna och även lördagar när det är marknad på torget.

Med sitt hörnläge vid torget, där många passerar till och från busstationen, torget, Hjällsnäshallen och Röselidsskolan hoppas man på ännu fler besökare i framtiden.

–   Det är inte vårt bibliotek, det är Gråbobornas. Jag hoppas verkligen att man trivs här. Jag uppmanar verkligen Gråboborna att komma till oss och låna böcker just nu, vi har aldrig haft så många nya inköpta böcker för utlåning.

Det nya smartare biblioteket ger också större möjligheter för pyssel i barnavdelningen, aktiviteter, föreläsningar, författarbesök och en speciell ungdomshörna är byggd. Ska det inte vara tyst längre på biblioteket Barbro Ahlberg, bibliotektschef i Lerums kommun?

–  Både och. Du ska fortfarande kunna sitta på biblioteket och läsa i lugn och ro. Det nya biblioteket är planerat efter flera behov och graderat med ljuddämpande textilier och ljudabsorbenter. Men ett modernt bibliotek är även en mötesplats för alla åldrar. Därför har vi inte snålat in med elutag för mobilladdare.

Lördagen den 3 mars klockan 12-15 invigs Gråbo bibliotek.

Program:

  • Klockan 11: Hakuna Matata, musikföreställning för barn med Mama Gumbo.
  • Klockan 12: Bandklippning och tal av Lill Jansson, kommunalråd med särskilt ansvar för området lärande.
  • Klockan 13: Språkprofessor Lars-Gunnar Andersson: Om alla säger fel – blir det rätt då?

Dessutom: Musik med DJ Anders Lyckberg på torget, pyssel för barn och unga, kaffe och tårta. Välkommen!

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *