tisdag , 11 september 2018

Gråbo Trophy – 185  bilar anmälda

 


På lördag är det dags för den årliga festen i Gråbo för  lastbilsförare – nu större än någonsin. Utställningen är i grusgropen i Gråbo.

Gråbo Trophy

Tidigare har platsen varit Lekstorpsvallen i Gråbo. Första gången i grusgropen var 2015. Utställningen fick ställas in 2017 eftersom kommunen inte ville upplåta grusgropen. I år görs ett undantag för att Gråbos största event ska kunna leva vidare. Men nästa år måste utställarna hitta en ny plats. Hittills är 185 utställare anmälda och nytt publikrekord förväntas.

Idén till Gråbo Trophy föddes då några av arrangörerna besökte en annan lastbilsutställning. De tyckte att det var en dålig utställning och att det var en dålig prisutdelning och att det gick att göra bättre. Därför startade Gråbo Trophy för tio år sedan.

Den årliga samlingen är ett stort socialt arrangemang för lastbilsförare.
Arrangörerna vill gärna att Gråbo Trophy utvecklas till något mer än bara en lastbilsutställning, kanske till en ”Gråbomässa” där företag från andra branscher också ställer ut. Ett första steg tas i år när medkapandegruppen i Gråbo samtidigt ordnar Skördefesten på Mjörnbotorget.

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *