onsdag , 6 mars 2019

Garveriet i topp

White Guide är Nordens ledande guidesystem. I Sverige har restaurangguiden getts ut sedan 2005. Varje år testas och bedöms runt 800 restauranger, varav 600 får en plats i guiden. Sedan 2013 publiceras också White Guide Café där Sveriges 250-300 bästa caféer presenteras och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud.

Årets Banbrytare
I går korades landets bästa restauranger på White Guide-galan i Malmö. Med bland vinnarna var Garveriet här i Floda. Bakom framgången står i första hand Gasverkets ägare Monica och Jonas Brandström. Men det hade inte blivit någon seger utan Garveriets VD Karin Forsberg, Matts Johansson /da Matteo och Jernbruket, kocken Patrik Sewerin och Birgitta Brolin.

Garveriet i Floda

”Årets Banbrytare är en utmärkelse som hyllar förnyelse. Den ges till en satsning som tagit ett radikalt grepp inom det gastronomiska eller innoverat restaurangkulturen, vilket resulterat i en annorlunda och njutbar restaurangupplevelse med fortsatt potential. Med utmärkelsen Årets Banbrytare premierar White Guide en intressant utvecklingslinje i svensk restaurangvärld just nu.
White Guides motivering till att prisa Garveriet:
För att med stora ambitioner ha skapat en inspirerande mötesplats i en spännande kulturmiljö där hela verksamheten kring gastronomi och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus.”

Fler utmärkelser
Det regnar utmärkelser över Garveriet.  På matmässan “Passion för Mat” som var i helgen, blev kocken Patrik Sewerin utsedd till Årets Eldsjäl 2019. Motiveringen löd: ”Patrik Sewerin har med sitt brinnande intresse för att laga god och äkta mat även engagerat sig i samhällsfrågor”. Patrik är kökschef på Garveriet i Floda och var tidigare verksam på Gunnebo Slott och Trädgårdar.

Lerums kommun i topp
Lerums kommun har nu fyra restauranger i White Guide: Aludden Providore, Garveriet, Jernbruket och Nääs Fabriker Hotell & Restaurang.

Sveriges radio om Garveriet

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *