söndag , 17 december 2017

Fotbollsläger med BOIF

FB18SOMMARLOV På Flodala IP pågår i veckan Floda BOIFs årliga fotbollsläger. Ett 80-tal unga deltagare samlas i fyra heldagar för att umgås, träna, ha kul och spela fotboll. Allt under överseende av BOIFs huvudtränare Rikard Kapella Karlsson.

Det råder full aktivitet på Flodalas alla gräsplaner när tidningen hälsar på. Ett gäng tränar straffsparkar, ett annat spelar fotbollsbrännboll. Över 80 ungdomar mellan nio och tretton år deltar i årets läger.

Anne Lindberg

Anne Lindberg

-Vi tycker det är lagom många, det måste vara hanterbart, säger klubbens kanslist Anne Lindberg.

Rikard Kapella Karlsson

Rikard Kapella Karlsson

Deltagarna kommer från både Floda, Lerum, Tollered och Gråbo och de prickas av varje morgon på kontoret innan aktiviteterna kör igång. När det är dags för lunch blir det två sittningar i matsalen.
-Det ska vara roligt och trevligt för dem, inte för hög volym som det lätt blir annars, säger Anne Lindberg.
Efter en dag på lägret får man gärna vara trött i benen av allt utomhusspring – men inte trött i huvudet av stök och surr.
-Ungdomarna här på lägret och i klubben överhuvudtaget, är helt fantastiska. De lyssnar när man pratar, och uppför sig väl både på och utanför planen, säger Anne Lindberg.
-Senast i morse på samlingen fick de beröm av mig för att de sköter sig så fint.
På lägret går det en ledare per tio barn. Huvudtränare är Rikard Kapella Karlsson, som också tränar Floda BOIFs framgångsrika herrar i A-laget vilka just nu leder serien i division 4. Rikard har på lägret assistans av nio hjälptränare och ytterligare några liberos.
-Vi spelar fotboll, leker, umgås och har kul tillsammans med deltagarna. Det är inte så komplicerat. Det är inget svårt jobb att ha roligt här, säger han.
Något som tjejerna och killarna på planen verkade hålla med om.

TEXT & BILD: GITTAN ÖHMAN
[email protected]

Klicka på bild för bildspel:

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *