måndag , 12 februari 2018

Flodabo ”fixade” Göteborg

Mark Isitt

Det är alltid lika roligt att läsa Mark Isitts artiklar i GP.  I söndagens GP dissekerade han en bok/forskningsrapport  – Stad till salu – som handlar om stadsutvecklingen i Göteborg. Det som gör boken extra intressant ur ett Lerums-/Flodaperspektiv är att ett av kapitlen handlar om utvecklingen av Vallgatan och Magasinsgatan i Göteborg.

Matvagn på Magasinsplatsen

En utveckling som flodabon Christer Harling ligger bakom.  ”Och sedan har vi de verkliga storpotäterna” skriver Mark Isitt, ”de som upprustar fallfärdiga fastigheter, kanske hela kvarter, ibland kompletta stadsdelar. Christer Harling är en sådan, initiativtagaren till bland annat Victoriapassagens, Vallgatans och Magasinsgatans förädling.” Ni som besökt det området vet att det är ett av Göteborgs trevligaste. Som lerumsbor vet ni också att det är han som ligger bakom mycket av den fantastiska utvecklingen som skett i Floda.

Stad till salu är resultatet av ett forskningsarbete som pågått under lång tid. Boken har tre författare – Mats Franzén, professor emeritus i sociologi, Nils Hertting, är docent och lektor i statskunskap och Catharina Thörn, doktor i sociologi och docent i kulturstudier. Läs boken och fundera över om statliga forskningspengar skall finansiera  den typen av arbeten.

 

 

Skriv ut
Dela artikeln!

    Svara.

    Din emailadress kommer inte att vara synlig.Obligatoriska fält är markerade *

    *